Intervju /

Louise Bard och Simon Volmerdal

Blivande invånare i Munksjöstaden
Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi ska få bo här, säger Louise. Vi hoppas att det blir ett härligt område med mycket liv och rörelse. Samtidigt är det skönt att det är nära centrum utan att vara mitt i. Man kliver inte rakt ut i rusningen, utan får ta sig in till stan när man vill dit, och kan även välja att inte göra det.

Intervju /

Louise Bard och Simon Volmerdal

Blivande invånare i Munksjöstaden

Blivande invånare i Munksjöstaden

Än så länge är det full skyddsutrustning som gäller när man besöker deras lägenhet i Riksbyggens Bostadsrättsförening Disponenten i Munksjöstaden. Det råder dock inget tvivel om att det är fantastiska bostäder som växer fram vid Munksjöns strand. Alla val är gjorda och under det närmaste halvåret ska allt komma på plats innan Louise och Simon kan flytta in.

Simon var tidig med att ställa sig i intressekö för att bli invånare i Munksjöstaden och när han förstod att intresset var stort bland jönköpingsborna började han även bospara hos Riksbyggen. Ett bra drag kan man konstatera efter att Riksbyggen nu har sålt närmare 200 lägenheter och kön fortfarande ringlar sig lång.

I september 2015 blev Louise och Simon erbjudna att köpa en lägenhet i blivande Brf Disponenten. Samtalet från mäklaren kom på förmiddagen och Simon frågade om det var möjligt att få tänka över beslutet. Absolut, blev svaret, ring tillbaka om fem minuter. Simon och Louise tackade ja, trots att de inte blev erbjudna sitt förstahandsval, och några minuter senare åkte Simon från jobbet till Riksbyggen för att skriva kontrakt.

Simon är från Jönköping och för honom är Torpa hemmaplan. Louise kommer från Nässjö och har inte fötterna riktigt lika djupt nerborrade i munksjömyllan. Än. Men de har båda höga förväntningar på både sin nya bostad och Jönköpings nya stadsdel och hoppas bli kvar länge.

– Det är verkligen roligt att få vara del av något nytt, säger Simon. Det här är ett spännande område, med en intressant historia. Jag gillar arkitektur och hade antagligen hängt här och spanat in stadsdelen som växer fram ändå, även om jag inte skulle bo här, och nu är det ju verkligen jättespännande. Vi är båda intresserade av kultur och jag är ett hängivet J-Södra fan. Jag hoppas såklart på att så småningom kunna gå på match precis runt hörnet.

– Vi är väldigt glada och tacksamma över att vi ska få bo här, säger Louise. Vi hoppas att det blir ett härligt område med mycket liv och rörelse. Samtidigt är det skönt att det är nära centrum utan att vara mitt i. Man kliver inte rakt ut i rusningen, utan får ta sig in till stan när man vill dit, och kan även välja att inte göra det.

Det är lägenhet nummer 19 i bostadsrätt Disponenten som kommer bli Louise och Simons första gemensamma hem någon gång i slutet av 2016 eller början av 2017. Med hjälmar, västar och skyddsskor kliver de för första gången på riktigt in i sin lägenhet. Den är än så länge väldigt olik målbilden, men de är överens om att det är spännande att se hur arbetet fortskrider. De har spenderat många stunder med planritningar och 3D-animeringar över lägenheten, men det är naturligtvis något annat att kliva in, gå från rum till rum och känna betonggolvet under fötterna. Nästa gång de kommer hit finns sannolikt ytskikten de själva valt på plats.

– Det var jättesvårt med alla val! Men det blev väldigt bra, efter några sömnlösa nätter, säger Louise. Nu vill man ju bara se det i verkligheten! Vi valde att hålla det ganska neutralt. Vi får sväva ut med annat, möbler och så. Just nu känns det som rätt beslut.

– Det är så mycket att ta ställning till, håller Simon med. Och vi är nog ganska noggranna. Bara alla nyanser av vitt som ska väljas och matchas! I lägenheten vi bor i nu har jag aldrig ens tänkt på att det inte är samma överallt, men nu ser man det hela tiden.

I helgen förlovade de sig i solnedgången vid Brahehus. Idag har de kollat läget på byggarbetsplatsen som är på god väg att bli deras gemensamma hem. Nedräkningen till dagen då de får börja bära flyttlådor är sedan länge igång. Och med största sannolikhet finns det fler som är lika sugna på att komma på plats på ungefär samma adress. De kommer alla bli en betydelsefull del av Munksjöstaden.