Intervju /

Kenneth Melin

VD och majoritetsägare, Cardio Club
– Våra två anläggningar kommer ha lite olika inriktning. Här kommer finnas en sal för gruppträning, men framför allt är det de som tränar på gym som kommer hitta allt de kan önska. Utrustningen håller högsta klass.

Intervju /

Kenneth Melin

VD och majoritetsägare, Cardio Club

Höghusträning med hjärtat på rätta stället

På Cardio Club vill man att alla ska inse fördelarna med att träna. Alltid i en lugn miljö, med professionell hjälp från kunnig personal. Utöver de redan övertygade välkomnar man även dem som inte är vana att gå på gym. I den första anläggningen är målgruppen främst de över 25. Nu breddar man sig och bjuder även in en betydligt yngre publik till den nya anläggningen i Munksjöstaden.

Det går inte att missa Cardio Clubs nya anläggning när man kliver in i entrén i Munksjöstadens runda höghus. Sedan den 16 April huserar man i fräscha lokaler på gatuplan samt plan -1. Enligt Kenneth Melin, VD och majoritetsägare är det helt i sin ordning.

– Det var egentligen aldrig någon tvekan. Skulle någon driva gym här så skulle det vara vi, konstaterar han.

Sprillans nya maskiner står i prydligt kurvad rad när vi tar ett varv i den ganska speciella, runda anläggningen. Längre in öppnar lokalen upp sig till en större sal, med stora fönsterpartier ut mot Munksjön. På löpband och cross trainer en trappa upp kan man välja mellan att titta på TV eller ha koll på vad som händer på Barnarpsgatan.

Under de drygt två år som Cardio Club har funnits i stan har man gjort sig känd som ett gym med hög kvalitet på både anläggning och personal.

– Så långt kommer man känna igen sig i den nya anläggningen, lovar Kenneth Melin.

Nytt är däremot konceptet Cardio Club Family som presenteras i samband med öppningen. I en tid då barn och ungdomar blir alltmer stillasittande vill Cardio Club bidra till att bryta den farliga trenden. Kenneth berättar att tanken har funnits länge och nu har man möjlighet att göra verklighet av den, tack vare nya lokaler men också på grund av den fantastiska kompetens som finns bland de anställda, som bland annat är idrottslärare och sjuksköterskor i grunden.

Konceptet man tagit fram bygger på forskning som visar att rätt utförd styrketräning har en rad positiva effekter på hälsan, även för barn och ungdomar.

– Vi tror mycket på det här, säger Kenneth. Som komplement till annan träning, men också som ett alternativ för de ungdomar som annars inte motionerar på fritiden.

På Cardio Club i Munksjöstaden kommer man alltså erbjuda ungdomar mellan 12 och 15 att träna på gymmet tillsammans med en förälder, medan 16 till 19-åringar får träna på egen hand. Båda grupperna kommer dock få genomgå en kortare ”utbildning” innan de sätter igång.

– Vi har sneglat på hur man gör inom golfen, där man utbildar sina utövare innan man släpper ut dem på banan. Vi kommer lära ut grundläggande fysiologi och träningslära, ge träningstips men också lära ut gymvett och –etikett, förklarar Kenneth.

Man har höga förväntningar på det nya konceptet men betonar samtidigt att alla är välkomna till den nya anläggningen. Befintliga medlemmar kommer kunna träna även här, dessutom hoppas man få välkomna många nya.

– Våra två anläggningar kommer ha lite olika inriktning. Här kommer finnas en sal för gruppträning, men framför allt är det de som tränar på gym som kommer hitta allt de kan önska. Utrustningen håller högsta klass.

Avancerade gymanvändare kommer alltså bli nöjda, men man är också mån om dem som inte är lika vana. En av grundidéerna med Cardio Club är just att ta god hand om den som känner sig lite vilsen i gymmiljön.

– Vi vill vara ett ställe där alla kan känna sig bekväma. Vi har modeller för att få människor att komma igång med träning, och sedan fortsätta att känna sig motiverade. Vi vill också ha en dialog med så många som möjligt av våra medlemmar, för att hjälpa till att förhindra att man misslyckas.

– Kom och testa, uppmanar Kenneth Melin avslutningsvis. Vi vågar sticka ut hakan och säga att vi är duktiga. Och vi bjuder alltid på en gratis träningsvecka innan man behöver fatta beslut om att bli medlem.

På cardioclub.se hittar du detaljerad information om Cardio Club och deras koncept.