Intervju /

William Axelsson & Evelina Hjalmarsson

Driftansvarig på FC Gruppen resp. projektledare för VY Skybar och Konferens
Vi hoppas också bli ett naturligt depåstopp för alla som enligt gammal god jönköpingstradition promenerar runt Munksjön.

Intervju /

William Axelsson & Evelina Hjalmarsson

Driftansvarig på FC Gruppen resp. projektledare för VY Skybar och Konferens

Snart premiär för Jönköpings nyaste VY.

Det börjar dra ihop sig. Det som för några månader sedan var en bit av luftrummet ovanför Munksjöstaden utgör nu 16:e våningen på Jönköpings nyaste landmärke, det runda höghuset. Det är fortfarande en hel del som behöver komma på plats innan lokalen kan kalla sig skybar, men redan nu går det utan problem att föreställa sig en lyckad after work här.

William Axelsson är driftansvarig på FC Gruppen och Evelina Hjalmarsson är projektledare för VY Skybar och Konferens. Vi ses uppe på toppen för en rundtur i vad som än så länge är en byggarbetsplats, med fantastisk utsikt.

-Det är en helt ny vy över staden som växer fram. Man är inte så van att se Jönköping uppifrån det här hållet. Utsikten är spektakulär och den kommer ju fortsätta att förändras under en lång tid framöver. Det är ett skådespel som våra gäster kommer kunna följa från parkettplats, säger Evelina Hjalmarsson.

Inför jönköpingspublikens intresserade ögon har Munksjöstadens höga runda hus vuxit fram. Många har nog haft koll på att en skybar planerats på toppen av den just nu hetaste lokalen i stan, möjligen är det mindre känt att VY även kommer driva en restaurang på entréplan.

-VY är en verksamhet uppdelad i två lokaler, förklarar William. Restaurangen på entréplan har 100 platser och kommer vara öppen för allmänheten alla dagar mellan 7 och 19. Vi kommer servera brunch, lunch och dessutom smoothies och andra godsaker till nytränade gymbesökare, förbipasserande och de som arbetar i huset.

-Vi hoppas också bli ett naturligt depåstopp för alla som enligt gammal god jönköpingstradition promenerar runt Munksjön.

-Redan restaurangen lever dessutom upp till namnet, då utsikten är över förväntan. Entréplan ligger i själva verket är en bit upp och även här har man härlig utsikt över sjön, lägger Evelina till.

I köket på Restaurang VY kommer man, från och med den 4 april då man slår upp portarna, hitta kocken Tommy Gustavsson.

-Han är grymt sugen på att dra igång i sitt nya kök nu, avslöjar William. Tommy älskar fisk och skaldjur. Han jobbar med rena råvaror på spännande sätt, med nya smaker och presentationer. Det kommer märkas på menyn, där man hittar husmanskost i ny tolkning.

När det gäller VY Skybar förklarar Evelina och William att den kommer den fylla mer än en funktion.

-Under veckorna ska lokalen på 16:de våningen hyras ut till konferenser, möten, småmässor, företagsevent eller privata fester. Redan nu har vi t ex både företagstillställningar och bröllop inbokade.

-Utformningen av lokalen gör att planlösningen kan vara öppen och slingra sig runt huset med panoramautsikt ut över stad och vatten vid större tillställningar, eller stängas av och bli flera mindre rum, vid evenemang då det passar bättre.

-Stället ska fungera för flera verksamheter men vi tycker det är viktigt att den blir en skybar som fungerar att ha konferens i, inte tvärtom.

För allmänheten kommer man, med start den 22 april, erbjuda höghöjds-AW varje fredag. Dessutom är alla som äter söndagsbrunch i VY Restaurang välkomna att dricka kaffet i skybaren. Den 13, 14 och 15 april ges också lysande tillfälle att testa både VY Restaurang och VY Skybar under en helkväll. 3-rätters meny i restaurangen följs av unik close-up magic show med Joe Labero på 16:de våningen.

-Vi hoppas att jönköpingsbor och besökande ska hitta hit, det är ju inte så svårt. Miljön, utsikten och maten kommer vara tre starka skäl att komma hit och vi tror inte att någon kommer bli besviken.

http://vyjkpg.se/