Anmäl ditt intresse!

Vi bygger ett nytt kvarter i kvartalet,
en stad växer fram i stadigt tempo.

Munksjöstaden ska bli en magnet och mötesplats som lockar människor utifrån. Kanske för den sköna stämningens skull, kanske för en spektakulär utställning i det gamla magasinet eller en konsert som får benen att rycka. Kajerna, bryggorna och den flytande ön som planeras blir besöksmål i sig.

Här planerar vi för liv och rörelse, under vardagar och helger. Det kommer kräva både vilja och idéer, både människor och företag. Intresset för att hyra och köpa boende i Munksjöstaden har visat sig vara enormt, det gläder oss naturligtvis, och tyder på att våra höga förväntningar på stadsdelen stämmer väl överens med Jönköpingsbornas.

Etapp 1 – Kort fakta

7 kvarter
ca 550 lägenheter
10 000 kvm kontor
4 000 kvm handel- och serviceyta
Första inflyttning 2016

Vi är i full gång!

Munksjöstaden är en centrumutvidgning av historiska mått för Jönköping. En stad i staden, byggd på en unik strandremsa som varit avskuren för allmänheten i mer än 150 år. Här möts nu promenadstråk och vattenvägar.

Förvandlingen är i full gång, byggtakten ungefär ett kvarter i kvartalet. Såväl bostäder som kommersiella lokaler växer fram och fylls med liv. Den första etappen med bostäder varvar 11-våningshus med lägre hus om fyra våningar. Det skapar en luftig stadsmiljö och bryter upp både linjer och rum, för en mer dynamisk känsla.

Munksjötornet, med restaurang, kontor och gym var det första att stå inflyttningsklart. Därefter har både hyresrätter och bostadsrätter fyllts med folk, Munksjöstadens första invånare.

Balkonger som växer.

Ner mot Munksjön planeras sju kvarter och en park med bryggor och en flytande ö. De högre husen har en fasadlinje som bryter det vertikala och invant fyrkantiga då balkongerna blir vidare ju högre upp i huset man kommer. Bostadskvarteren är ritade av Arkitekthuset i Jönköping. Första etappens ca 550 lägenheter innebär både bostadsrätter och hyresrätter som byggs i samarbete med Tosito, Lustgården, Riksbyggen och Kommunal.

Högvattenmärke

Det stora Munksjötornet i etapp 1 är en rund kontorsbyggnad med hela 16 våningar – högst i stan. Jönköpings nya landmärke är ritat av Yellon arkitekter och stod klart i början av 2016.

Totalt kommer 20 000 kvm kommersiella kontors- och handelsytor skapas när Munksjöstaden är fullt utbyggd. Här finns gott om plats att driva dina affärsidéer till en ny nivå, eller förverkliga en helt ny. Gör en intresseanmälan direkt så får du dagsaktuell status på lediga lokaler.

Översikt Munksjöstaden

 1. Kontor med konferensanläggning
 2. Brf Disponenten och hyresrätter
 3. Brf Brukspatronen och hyresrätter
 4. Brf Pappersmakaren
 5. Munksjöparken
 6. Konstgjord ö
 7. Livsmedelsbutik, vårdcentral, apotek mm
 8. Bostadskvarter och hyresrätter
 9. Hyresrätter och förskola
 10. Torparondellen
 11. Planerat bostadskvarter
 12. Munksjötorget
 13. Restauranger, café och upplevelser
 14. Hälsans stig

Etapp 2 – Kort fakta

Ytterligare 10 kvarter
10 000 kvm kontor
ca 950 lägenheter
Byggstart 2016

Vi bygger norrut, längs stranden.

Munksjöstaden ska växa i ytterligare en etapp – minst. Etapp 2 innebär att det gamla industriområdet förnyas och bebyggs norrut mot Jönköpings centrum. De nya byggnationerna kommer nu i direkt närkontakt med pappersbrukets gamla röda tegelbyggnader. Ett möte som kräver vördnad för att hitta rätt känsla i kontrasten. En tacksam utmaning för arkitekterna och vi ser fram emot färdig gestaltning.

Etapp 2 innebär att ytterligare 10 kvarter byggs, med huvudsakligen bostäder, men där bottenvåningarna öppnar för många typer av verksamheter – handel, kontor och omsorg i olika skepnader. Ett detaljplansförslag är framtaget av Nyréns Arkitektkontor i Stockholm. Förutsättningarna, för en vardag med sköna rutiner men där arkitekturen ändå överraskar, kan inte bli bättre. Byggstart planeras till 2016.